Bir seri katil , 7 ölümcül günahı işleyenleri sırayla öldürmektedir. Birbirinden çok farklı olan iki dedektif ise onu yakalayabilmek için bir araya gelir. Fakat bir yandan da hayatlarındaki sorunlar ile baş etmeye çalışan dedektifler , katilin gizemini çözüp onu yakalamayı başarabilecekler midir?
Yine David Fincher ve yine harika bir kurgu. Film son derece kasvetli ve gizemli bir havaya sahip. Sizi yavaş yavaş içine çekiyor ve çoğu Fincher filminde olduğu gibi çarpıcı sonu ile kendine hayran bırakıyor. Temposu genel olarak yavaş fakat bu , yaratılan gerilimin etkisini arttırıyor. Yönetmenin kendine has dokunuşları da filmin her yerinde kendini gösteriyor.
Filmdeki karakterlerin çatışmaları da başarı ile yansıtılmış. Bunun en büyük sebebi de kadroda efsane oyuncuların bulunması. Morgan Freeman , Brad Pitt , Kevin Spacey ve Gwyneth Paltrow son derece tatmin edici oyunculuklar sergiliyor. Filmin yaratıcı sonu ise tüm kurgunun hakkını veriyor. Kısacası kasvetli ve zeka dolu bir bulmaca diyebilirim. İzlemenizi tavsiye ediyorum ve dolu dolu bir 9 puan veriyorum.
*Açık bir kafayla dikkatli izlemenizi tavsiye ederim.
1 yorum